![]() |
Kereviz Dolması-Yemek Tarifleri
Kereviz Dolması-Yemek Tarifleri MALZEMELER 4adet kereviz, 3adet havuç, 3adet soğan, 2adet patates, 1bardak haşlanmış bezelye, 1adet limon, 1bardak sıcak su, ½ bardak zeytinyağı, tuz HAZIRLANIŞI Kerevizleri soyun ortadan bölün, içlerini oyun Havuçları ve patatesleri temizleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın Hepsini limonlu suda bekletin Soğanı doğrayın, 2kaşık yağda kavurun; bezelye, havuç ve patatesleri katıp soteleyin Kerevizleri süzerek tencere içine alın boşluk kısımlarına malzemeyi doldurun Kalan yağı gezdirin, 1bardak sıcak su katın, üzerine limon sıkıp orta ısıda pişirin |
Kereviz Dolması-Yemek Tarifleri
FESLEĞENLİ TAVUK IZGARA Malzemeler 1 adet tavuk 2 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen 2 çorba kaşığı doğranmış taze çam fıstığı 50 gr rendelenmiş Cheddar peyniri 1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz Karabiber FESLEĞENLİ TAVUK IZGARA TARİFİ Büyükçe bir tencereyi ağzına kadar suyla doldurun ve suyu kaynatın, içine temizlenmiş tavuğu atın ve bir müddet daha kaynatın; ardından ısıyı düşürüp 10 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın. Ateşten alınca suyu süzün ve tavuğu birkaç kat hazırladığınız kâğıt havluların üzerine alıp soğumaya bırakın.Oda sıcaklığındaki tereyağını, fesleğeni, çam fıstığını, peyniri, maydanozu ve karabiberi bir kâsede birleştirin ve iyice karıştırın. Tavuğun üzerindeki derileri elinizle gevşetin; altına ve üstüne tereyağlı karışımdan sürün.Tavuğu önceden ısıtılmış barbeküde ara sıra ters düz ederek pişirin ve arta kalan tereyağlı karışımdan sık sık üzerine sürün.Tavuk, alan sarısı renk alana dek bu işleme devam edin ve sıcak olarak servis edin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.