![]() |
İstanbul Usulü Cevizli Bat Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul Usulü Cevizli Bat Tarifiİstanbul Usulü Cevizli Bat Cumartesi günü sofrayı hazırlarken evde olan taze asma yaprakları ile de bir çeşit yapmayı düşünüyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul Usulü Cevizli Bat Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 3 su bardağı kaynamış su 1 su bardağı ince bulgur (daha sulu olsun isterseniz bulguru azaltın) 2 yemek kaşığı domates salçası (veya 1 kaşık biber, bir kaşık domates salçası) 1 limonun suyu arzuya göre 1 domates (küp küp doğranmış) tuz pulbiber yarım demet taze nane yarım demet maydanoz yarım demet taze soğan yarım demet dereotu yarım demet reyhan 250 gr ![]() 1 çay bardağı çekilmiş ceviz Hazırlanması: Mercimekleri yıkayıp bir tencereye alarak üzerlerine suyu ekleyin ![]() ![]() ![]() Bu arada asma yaprakları kaynar suda çok az haşlayın ![]() ![]() ![]() En son otları ve cevizi ilave edip asma yapraklarıyla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|