Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bat, cevizli, istanbul, tarifi, usulü

İstanbul Usulü Cevizli Bat Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstanbul Usulü Cevizli Bat Tarifi

İstanbul Usulü Cevizli Bat

Cumartesi günü sofrayı hazırlarken evde olan taze asma yaprakları ile de bir çeşit yapmayı düşünüyordum Asma ile bulguru birleştirmek isteyince aklıma rahmetli anneannemin memleketi Tokat'a ait Bat geldi Bat'ın özelliği hazırladığınız içi kenarlardaki taze asma yapraklarına sararak yemeniz Yapımı için buradaki iki tarifi birleştirdim Aslı bildiğim kadarıyla daha sulu ama ben ikindi çayında yeneceği için bulgur miktarını arttırdım Benim tüm sofrada en çok sevdiğim şey bu oldu

İstanbul Usulü Cevizli Bat

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek

3 su bardağı kaynamış su

1 su bardağı ince bulgur (daha sulu olsun isterseniz bulguru azaltın)

2 yemek kaşığı domates salçası (veya 1 kaşık biber, bir kaşık domates salçası)

1 limonun suyu

arzuya göre 1 domates (küp küp doğranmış)

tuz

pulbiber

yarım demet taze nane

yarım demet maydanoz

yarım demet taze soğan

yarım demet dereotu

yarım demet reyhan

250 gr asma yaprağı

1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Hazırlanması:

Mercimekleri yıkayıp bir tencereye alarak üzerlerine suyu ekleyin Su azalır ancak mercimekler pişmezse su ekleyin Pişince bulguru ilave edip yarım saat bekletin

Bu arada asma yaprakları kaynar suda çok az haşlayın Soğanları ve otları ince ince doğrayın Yarım saat sonunda önce salçayı, limon suyunu, tuzu, pulbiberi ve domatesi ilave edin

En son otları ve cevizi ilave edip asma yapraklarıyla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com