![]() |
Türkmen Kebabı Kebab Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkmen Kebabı Kebab TarifiTürkmen Kebabı Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 4 Kalori: 414 Malzemesi: 4 adet tavuk şinitzel (göğüs) 1 bardak erişte 2 yemek kaşığı margarin 1 adet soğan 4 adet yeşil soğan 2 adet kırmızı biber 2 adet yeşil biber 1 çay kaşığı hardal 2 yemek kaşığı soya sosu 2 bardak su Tarifi: • Erişteyi 1 kaşık margarinle birlikte pembeleştirin ![]() • Tavuk şinitzelleri veya beyaz tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince ince kesin ![]() • Soğanları halka şeklinde, yeşil soğanları uzun uzun doğrayın ![]() • Biberleri ise ince ince kıyın ![]() • Parmak şeklindeki tavukları, kalan 1 kaşık yağla birlikte iyice kızartın ![]() • Doğradığınız sebzeleri içine atıp, kavurarak pişirin ![]() • Daha önce kavurduğunuz erişteleri ekleyin ![]() • Soya sosu ile hardalı 2 bardak suda çırpın ![]() • Tavukların üzerine dökün ![]() • Suyunu çekene kadar pişirin ![]() • Öneri: Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|