|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çankırı, dolması, pırasa, tarifleri, yemek, zeytinyağlı |
Zeytinyağlı Pırasa Dolması - Çankırı Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Pırasa Dolması - Çankırı Yemek TarifleriZeytinyağlı pırasa dolması Malzemeler: 1 kg pırasa ( kalın olanlar tercih edilir )1 su bardağı pirinç 250 gr kıyma1 baş soğan 1 kaşık salça Tereyağı, zeytinyağı Maydanoz, karabiber, pul biber 1 limon Hazırlanışı: Kalın pırasalar 8 cm boyunda kesilir sıcak suda 10 dakika kadar haşlanarak kesilip katları ayrılır Soğan ufak doğranır 1 kaşık tereyağı ile kavrulur, pirinç, kıyma, maydanoz, karabiber, tuz, pul biber ve salça ilave edilip karıştırılır Katları ayrılan pırasaların aralarına hazırlanan malzemeden konarak sarılır Tencereye dizilen dolmaların üzerine 1 kaşık zeytinyağı ve sulandırılmış salça dökülüp yarım limon sıkılır suyunu çekinceye kadar pişirilir Servis tabağına alınarak üzerine limon suyu ilave edilip servise sunulur İsteğe göre sıcak veya soğuk yenebilir![]() |
|
|
|