![]() |
Zeytinyağlı Pırasa Dolması - Çankırı Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı pırasa dolması Malzemeler: 1 kg. pırasa ( kalın olanlar tercih edilir ) 1 su bardağı pirinç 250 gr. kıyma 1 baş soğan 1 kaşık salça Tereyağı, zeytinyağı Maydanoz, karabiber, pul biber 1 limon Hazırlanışı: Kalın pırasalar 8 cm. boyunda kesilir sıcak suda 10 dakika kadar haşlanarak kesilip katları ayrılır. Soğan ufak doğranır 1 kaşık tereyağı ile kavrulur, pirinç, kıyma, maydanoz, karabiber, tuz, pul biber ve salça ilave edilip karıştırılır. Katları ayrılan pırasaların aralarına hazırlanan malzemeden konarak sarılır. Tencereye dizilen dolmaların üzerine 1 kaşık zeytinyağı ve sulandırılmış salça dökülüp yarım limon sıkılır suyunu çekinceye kadar pişirilir. Servis tabağına alınarak üzerine limon suyu ilave edilip servise sunulur. İsteğe göre sıcak veya soğuk yenebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.