Vişne Soslu Pirinç Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Soslu Pirinç Nasıl YapılırVişne Soslu Pirinç nasıl yapılır Vişne Soslu Pirinç tarifiMalzemeler : 1 su bardağı pirinç 3 su bardağı süt 250 ml krema 1 tutam tuz 1 paket vanilya Yarım su bardağı tozşeker Sos için : 1 tatlı kaşığı nişasta 1 su bardağı su 250 gr çekirdeksiz vişne 3 çorba kaşığı tozşeker Tarif : 1 Su bardağı pirinci iyice yıkayınız ![]() Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletiniz ![]() 1 Tencereye sütü, kremayı, 1 tutam tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı tozşekeri aktarınız ![]() Kısık ateşte koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişiriniz ![]() Sonra; kremalı pirinci kaselere doldurunuz ![]() Sos için nişastayı 1 su bardağı suda eritiniz ![]() Küçük boy bir tencereye aktarınız ![]() 3 Çorba kaşığı tozşekeri ve 250 gr çekirdeksiz vişneyi ilave ediniz ![]() Sos kıvamına gelene kadar pişiriniz ![]() Kaselerdeki tatlının üzerine vişneli sostan gezdiriniz ![]() Oda sıcaklığında ılınmasını bekleyiniz ![]() Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz ![]() |
|
|
|