![]() |
Vişne Soslu Pirinç Nasıl Yapılır
Vişne Soslu Pirinç nasıl yapılır. Vişne Soslu Pirinç tarifi Malzemeler : 1 su bardağı pirinç 3 su bardağı süt 250 ml krema 1 tutam tuz 1 paket vanilya Yarım su bardağı tozşeker Sos için : 1 tatlı kaşığı nişasta 1 su bardağı su 250 gr çekirdeksiz vişne 3 çorba kaşığı tozşeker Tarif : 1 Su bardağı pirinci iyice yıkayınız. Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletiniz. 1 Tencereye sütü, kremayı, 1 tutam tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı tozşekeri aktarınız. Kısık ateşte koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişiriniz. Sonra; kremalı pirinci kaselere doldurunuz. Sos için nişastayı 1 su bardağı suda eritiniz. Küçük boy bir tencereye aktarınız. 3 Çorba kaşığı tozşekeri ve 250 gr çekirdeksiz vişneyi ilave ediniz. Sos kıvamına gelene kadar pişiriniz. Kaselerdeki tatlının üzerine vişneli sostan gezdiriniz. Oda sıcaklığında ılınmasını bekleyiniz. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.