Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
badem, edirneden, ezmesi, tarifi

Edirneden Badem Ezmesi Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Edirneden Badem Ezmesi Tarifi




Edirneden badem ezmesi:

Sıcak suda haşlanarak kabukları ayıklanıp kurutulan badem mermer dibekte dövülerek un haline getirilir Bir tencerede kaynatılan koyu şerbet soğutulur Soğuk şerbet ile badem unu yavaş yavaş şekeri emecek biçimde karıştırılır Hamur haline gelen karışım mermer taşa serilerek bir süre dinlendirilir Sonra elle ezilerek topaç yapılır Bu topaçlar fitil haline getirilerek bıçakla ikişer üçer santim boyunda kesilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.