Karnıbahar Mücveri Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnıbahar Mücveri Nasıl YapılırKarnıbahar Mücveri Nasıl Yapılır Karnıbaharın yeşil yapraklarını ayıklayın Dip kısmını hafifçe oyarak çıkartın Zedelemeden 3-4 parmak büyüklüğünde parçalara ayırın Içinde tuz ve sirke bulunan kaynamakta olan suya atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın![]() Malzemeler 1 adet küçük boy karnıbahar, 1 tatlı kaşığı sirke, 7 adet taze soğan, 2 yemek kaşığı un, yarım demet dereotu, 1 yumurta, 100 gram kırıntı beyaz peynir, tuz, karabiber, kızartma için sıvı yağ ![]() Karnıbaharın yeşil yapraklarını ayıklayın Dip kısmını hafifçe oyarak çıkartın Zedelemeden 3-4 parmak büyüklüğünde parçalara ayırın Içinde tuz ve sirke bulunan kaynamakta olan suya atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın Süzün ve çatalla ezin Taze soğanın dış kabuklarını soyun, püskülünü atın ve ince halkalar halinde doğrayın Dereotunu yıkayın, dallarını atın ve ince ince kıyın Çukur bir kapta un, dereotu, yumurta, peynir, tuz ve karnıbahar ezmesini katın Tekrar karıştırın ve köfte şeklini vererek kızgın yağda kızartın Kağıt mutfak peçetesinde fazla yağını süzerek sıcak servis yapın |
|
|
|