Kereviz Yemeği - Bursa Dan Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz Yemeği - Bursa Dan Yemek TarifleriKEREVİZ YEMEĞİ MALZEME: Kereviz 1 kg Limon suyu 1 adet Kuşbaşı et 250 gr Tuz Yumurta 2 adet YAPILIŞI: Kervizin kökü patates gibi ayıklanıp soyulur, doğranır ve yıkanır, tuzu katılır, kuşbaşı etle pişirilir İsteyen pişirildikten sonra limon ve yumurta ile terbiye eder (Terbiyenin yapılışı : Bir veya iki yumurta ile çukur bir kaba kırılır, üzerine bir limon sıkılır ve beraber çırpılır Sonra pişen yemeğin sıcak suyu ile de karıştırıldıktan sonra tekrar yemeğe ilave edilir)![]() |
|
|
|