Antep Lahmacunu-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep Lahmacunu-Yemek TarifleriMalzeme: Fırından alınmış 5 ekmek hamuru 1 kg yağlı kıyma 1 baş sarımsak 5 adet orta boy domates 3 bağ maydanoz 4 adet sivri biber 1 çorba kaşığı bibier salçası Karabiber Tuz Yapilisi: Maydanoz, sarımsak ve biber ince kıyılır ÜZerine diğer malzemeler eklenir, hafif cıvık bir harç yapılır Hazır ekmek hamurları birleştirilir, yoğurulur Hamurdan portakal kadar parçalar alınır, merdaneyle yuvarlak yemek tabağı kadar açılır Hazırlanan harç hamurun üzerine yeteri kanar konur, yayılır Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurun kenarı kızarana kadar pişirilir ![]() |
|
|
|