Pirinçli Ebe Gümeci-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli Ebe Gümeci-Yemek Tarifleri[B][B]Pirinçli Ebe Gümeci Malzemeler • 1 demet ebegümeci • 1 adet patates (küp küp doğranmış) • 1 adet havuç (küp küp doğranmış) • 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) • 2 yemek kaşığı pirinç • Yarım limonun suyu • 2 yemek kaşığı sıvıyağ • 1 çay kaşığı tozşeker, tuz Tarif Ebegümecini yıkayıp, tıpkı ıspanak gibi iri parçalar halinde doğrayın Tencerenin içine sıvıyağla birlikte soğanları koyun ve ateşin üzerine oturtun Havucu, patatesi ve pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun Ebegümecini ilave edip, 2 bardak ılık suyu üzerine aktarın Bu arada tuz, toz şeker ve limon suyunu da katıp, 25 dakika kadar pişirin Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz |
|
|
|