|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çatal, hazırlanışı, tarifi, yapılır, yapılışı |
Çatal Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatal Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl YapılırÇatal – Malzemeler – İçindekiler 100 gr yumuşamış margarin 1 yumurta 1 tatlı kaşığı mahlep 1 çay bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı şeker 1 kabatma tozu Aldığı kadar un Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamuru 1-2 saat dinlendirin![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin Uçlarını çatal şeklinde kıvırın Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin![]() Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin Ilık olarak servis yapın![]() ![]() Çatal Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır |
|
|
|