Dağlanmış Muhallebi Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dağlanmış Muhallebi Tatlı TarifiDAĞLANMIŞ MUHALLEBİ Malzeme : 1 lt süt, 150 gr şeker, 100 gr pirinç, 1 kaşık nişasta, 1 yumurta sarısı, 1 kahve fincanı gülsuyu, biraz vanilya 2 yumurta Yapılışı: 1- Pirinci yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suyu pirinçlerin üzerini geçecek kadar koyup 1 saat bekletiniz 2- Sonra suyunu süzüp iyice kuru bezle kurulayıp havanda döverek toz haline getiriniz, (veya kahve makinasmda çekerek) 3- Geçmiyen pirinç tanelerini tekrar döğüp hepsini süte geçiriniz (bu şekilde geçirmeğe subye denir) 4- Şekeri de ilave edip ateşe koyunuz 5- Telle karıştırarak koyulaştırınız 6- Ayrı bir kapta 1 kaşık nişastayı, yumurta şansı ile karıştırıp 1/2 bardak su koyarak iyice eziniz 7- Kaynamakta olan muhallebiye döküp 1-2 defa daha kaynatınız 8- 2 yumurta akını kar haline getirip bir kaşık muhallabiyle karıştırıp tenceredeki muhallebiye boşlatınız 9- Tekrar bir iki taşım kaynatıp ateşten alınız 10- Kaselere doldurunuz 11- Geniş yüzeyli bir demiri kızdırarak muhallebinin üzerine koyu renkte dağlayınız NOT: Eğer muhallebinin üzerine biraz pudra şekeri serperseniz daha güzel şekilde dağlanır ![]() |
|
|
|