Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilavyemek, tarifleri, uskumrulu

Uskumrulu Pilav-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uskumrulu Pilav-Yemek Tarifleri




Uskumrulu Pilav-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

500 gr Amerikan Pirinci

3 adet uskumru balığı

3 adet muz

3 adet yeşil biber

250 gr margarin

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı galete unu

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı kuş üzümü

3-4 adet zeytin

Kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

500 gr Amerikan Pirinci tuzlu kaynar suda 20-25 dakika bekletilir Sonra bolca yıkanıp süzülür, 2 yemek kaşığı margarinle sade pilav pişirilir, dinlenmeye bırakılır Uskumruların osta dikenleri çıkarılıp birer birer önce una sonra yumurtaya ve galete ununa bulanarak 2 kaşık margarinle tavada kızartılır

3 adet muzu uzunlamasına 2'ye keserek ufak doğranmış yeşil biberlerle birlikte kızartılır Biberler pilavın içine katıp karıştırılır Servis tabağının ortasına pilav dağ gibi konur, etrafına balıklar ve muzlar dizilir kuş üzümü yıkanıp zeytin ve kırmızı biber ilave edilerek pilav tabağı süslenir

AFİYET OLSUN!



Alıntı Yaparak Cevapla

Uskumrulu Pilav-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uskumrulu Pilav-Yemek Tarifleri




İTALYAN USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ Malzemeler

4 adet piliç göğüs eti

4 adet kuru soğan

4 çorba kaşığı tereyağı

3 adet domates

1 çay kaşığı acısso

1 su bardağı tavuk suyu

4 çorba kaşığı un

Yarım çay kaşığı karabiber

Tuz

PİLİÇLERİ KIZARTMAK İÇİN

Sıvı yağ

İTALYAN USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ TARİFİ

Sosun hazırlanışı;Önce soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Sonra tereyağını eriterek soğanları altın şansı renk alıncaya kadar soteleyin Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyarak küçük doğrayınTavada sotelediğiniz soğanlara hazırladığınız domatesleri ilave edin Tavuk suyunu dökerek, tuz ve acısso ile lezzedendirin Piliç göğüs ederini tuzlayıpbiberleyin Tavayı kızdırıp sıvı yağ dökün Piliçleri unlayıp, fazla unu üzerinden serpiştirin Tavada ters düz ederek pişirin Tavada çevirdiğiniz piliçleri domatesli yahni sosunda 30 dakika kadar pişirin Pişen piliç yahnisini dal maydanoz ile süsleyin Haşlanarak az yağda döndürülmüş makarna ile birlikte sıcak olarak servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.