![]() |
Uskumrulu Pilav-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uskumrulu Pilav-Yemek TarifleriUskumrulu Pilav-Yemek Tarifleri MALZEMELER 500 gr Amerikan Pirinci 3 adet uskumru balığı 3 adet muz 3 adet yeşil biber 250 gr margarin 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı galete unu 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı kuş üzümü 3-4 adet zeytin Kırmızı biber HAZIRLANIŞI 500 gr Amerikan Pirinci tuzlu kaynar suda 20-25 dakika bekletilir Sonra bolca yıkanıp süzülür, 2 yemek kaşığı margarinle sade pilav pişirilir, dinlenmeye bırakılır Uskumruların osta dikenleri çıkarılıp birer birer önce una sonra yumurtaya ve galete ununa bulanarak 2 kaşık margarinle tavada kızartılır 3 adet muzu uzunlamasına 2'ye keserek ufak doğranmış yeşil biberlerle birlikte kızartılır Biberler pilavın içine katıp karıştırılır Servis tabağının ortasına pilav dağ gibi konur, etrafına balıklar ve muzlar dizilir kuş üzümü yıkanıp zeytin ve kırmızı biber ilave edilerek pilav tabağı süslenir AFİYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Uskumrulu Pilav-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uskumrulu Pilav-Yemek TarifleriİTALYAN USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ Malzemeler 4 adet piliç göğüs eti 4 adet kuru soğan 4 çorba kaşığı tereyağı 3 adet domates 1 çay kaşığı acısso 1 su bardağı tavuk suyu 4 çorba kaşığı un Yarım çay kaşığı karabiber Tuz PİLİÇLERİ KIZARTMAK İÇİN Sıvı yağ İTALYAN USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ TARİFİ Sosun hazırlanışı;Önce soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|