ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Uskumrulu Pilav-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930556)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:31 PM

Uskumrulu Pilav-Yemek Tarifleri
 

Uskumrulu Pilav-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

500 gr Amerikan Pirinci

3 adet uskumru balığı

3 adet muz

3 adet yeşil biber

250 gr margarin

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı galete unu

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı kuş üzümü

3-4 adet zeytin

Kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

500 gr Amerikan Pirinci tuzlu kaynar suda 20-25 dakika bekletilir Sonra bolca yıkanıp süzülür, 2 yemek kaşığı margarinle sade pilav pişirilir, dinlenmeye bırakılır Uskumruların osta dikenleri çıkarılıp birer birer önce una sonra yumurtaya ve galete ununa bulanarak 2 kaşık margarinle tavada kızartılır

3 adet muzu uzunlamasına 2'ye keserek ufak doğranmış yeşil biberlerle birlikte kızartılır Biberler pilavın içine katıp karıştırılır Servis tabağının ortasına pilav dağ gibi konur, etrafına balıklar ve muzlar dizilir kuş üzümü yıkanıp zeytin ve kırmızı biber ilave edilerek pilav tabağı süslenir

AFİYET OLSUN!



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:32 PM

Uskumrulu Pilav-Yemek Tarifleri
 

İTALYAN USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ Malzemeler

4 adet piliç göğüs eti

4 adet kuru soğan

4 çorba kaşığı tereyağı

3 adet domates

1 çay kaşığı acısso

1 su bardağı tavuk suyu

4 çorba kaşığı un

Yarım çay kaşığı karabiber

Tuz

PİLİÇLERİ KIZARTMAK İÇİN

Sıvı yağ

İTALYAN USULÜ PİLİÇ YAHNİSİ TARİFİ

Sosun hazırlanışı;Önce soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Sonra tereyağını eriterek soğanları altın şansı renk alıncaya kadar soteleyin. Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyarak küçük doğrayın.Tavada sotelediğiniz soğanlara hazırladığınız domatesleri ilave edin. Tavuk suyunu dökerek, tuz ve acısso ile lezzedendirin. Piliç göğüs ederini tuzlayıpbiberleyin. Tavayı kızdırıp sıvı yağ dökün. Piliçleri unlayıp, fazla unu üzerinden serpiştirin. Tavada ters düz ederek pişirin. Tavada çevirdiğiniz piliçleri domatesli yahni sosunda 30 dakika kadar pişirin. Pişen piliç yahnisini dal maydanoz ile süsleyin. Haşlanarak az yağda döndürülmüş makarna ile birlikte sıcak olarak servis edin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.