Zereshk Pilavı-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zereshk Pilavı-Yemek TarifleriZereshk pilavı-Yemek Tarifleri MALZEMELER 1 adet tavuk budu Kızartmak için: Sıvı yağ Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı zereshk 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı yağ HAZIRLANIŞI Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün Tavuk buduyla birlikte servis yapın AFİYET OLSUN! |
|
Zereshk Pilavı-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zereshk Pilavı-Yemek TarifleriBAMYALI PİLİÇ Malzemeler 8 parça piliç butu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet kuru soğan 4 adet orta boy domates 1 bardak tavuk suyu 1 kutu bamya konservesi veya 500 gr taze bamya 4 çorba kaşığı limon suyu Yarım çay kaşığı karabiber, Tuz PİLİÇLERİ SOTELEMEK İÇİNr 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz BAMYALI PİLİÇ TARİFİ Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, soğanlara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin Üzerine biberiye veya maydanoz koyarak servis edin Hazırladığınız karışıma bamya ve tavuk suyunu ilave ederek tuz, limon suyu, karabiber ile lezzedendirin Bir başka kapta tereyağını eriterek piliçleri ters düz ederek kızaran Piliçleri bamyalı kanşıma ilave 'ederek kısık ateşte 30 dakika pişirin![]() |
|
|
|