![]() |
Zereshk Pilavı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zereshk Pilavı-Yemek TarifleriZereshk pilavı-Yemek Tarifleri MALZEMELER 1 adet tavuk budu Kızartmak için: Sıvı yağ Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı zereshk 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı yağ HAZIRLANIŞI Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün Tavuk buduyla birlikte servis yapın AFİYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Zereshk Pilavı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zereshk Pilavı-Yemek TarifleriBAMYALI PİLİÇ Malzemeler 8 parça piliç butu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet kuru soğan 4 adet orta boy domates 1 bardak tavuk suyu 1 kutu bamya konservesi veya 500 gr taze bamya 4 çorba kaşığı limon suyu Yarım çay kaşığı karabiber, Tuz PİLİÇLERİ SOTELEMEK İÇİNr 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz BAMYALI PİLİÇ TARİFİ Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|