ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Zereshk Pilavı-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930539)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:34 PM

Zereshk Pilavı-Yemek Tarifleri
 

Zereshk pilavı-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

1 adet tavuk budu

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yarım çay kaşığı safran

1 çay kaşığı şeker

1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yarım su bardağı zereshk

1 su bardağı Amerikan pirinci

1 su bardağı sıcak su

2 çorba kaşığı yağ

HAZIRLANIŞI

Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün Tavuk buduyla birlikte servis yapın

AFİYET OLSUN!



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:34 PM

Zereshk Pilavı-Yemek Tarifleri
 

BAMYALI PİLİÇ Malzemeler

8 parça piliç butu

2 çorba kaşığı tereyağı

2 adet kuru soğan

4 adet orta boy domates

1 bardak tavuk suyu

1 kutu bamya konservesi veya 500 gr taze bamya

4 çorba kaşığı limon suyu

Yarım çay kaşığı karabiber, Tuz

PİLİÇLERİ SOTELEMEK İÇİNr

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz

BAMYALI PİLİÇ TARİFİ

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin. Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, soğanlara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin. Üzerine biberiye veya maydanoz koyarak servis edin. Hazırladığınız karışıma bamya ve tavuk suyunu ilave ederek tuz, limon suyu, karabiber ile lezzedendirin. Bir başka kapta tereyağını eriterek piliçleri ters düz ederek kızaran. Piliçleri bamyalı kanşıma ilave 'ederek kısık ateşte 30 dakika pişirin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.