Düğün Pilavı - Konya'dan Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğün Pilavı - Konya'dan Yemek TarifleriDüğün pilavı 6 kişilik Gerekli malzeme: 1 çay bardağı nohut 500 gr kuşbaşı et 100 gr tereyağı 2 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı kuşüzümü 3 su bardağı su Tuz, karabiber Bir gece önceden ıslattığınız nohudu haşlayın Nohutlar hafif yumuşadığında eti ilave edip pişirin Tuz ve karabiber ekip tencereyi ateşten indirin Başka bir tencerede tereyağını kızdırıp pirinci hafif kavurun 3 su bardağı nohutlu et suyu ve kuşüzümünü pirince ekleyin Pirinçlerin pişmesine yakın etli nohudu ilave edin Pilav suyunu çekince on dakika dinlendirip sıcak servis yapın![]() |
|
|
|