Acem Pilavı-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acem Pilavı-Yemek TarifleriAcem Pilavı ![]() Malzemeler : • 3 yemek kaşığı margarin • 500 gram kuzu eti • 2 su bardağı pirinç • 1 adet kuru soğan • 2 adet sivri biber • 2 adet taze soğan • 1 su bardağı bezelye • 3 su bardağı et suyu • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık • Tuz - karabiber Hazırlanışı : Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayınız![]() Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurunuz Etler kavrulunca içine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz![]() Dolmalık fıstıklar renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz Soğanlar renk alınca , içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz![]() En son olarak içine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuz - karabiberi ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan, pirinçler göz göz olana kadar pişiriniz ![]() Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz ![]() |
|
Acem Pilavı-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acem Pilavı-Yemek TarifleriMEKSİKA USULÜ PİRZOLA Malzemeler 4 kalem pirzola Acılı domates sos 1 çay kaşığı Meksika baharatı 1 çay kaşığı kişniş, Tuz, karabiber PİRZOLA TARİFİ Pirzolaları acılı domates sos ve toz kişniş ile bir kaba alıp marine edin 1-2 saat dinlendirip Meksika baharatına bulayın Izgarada orta ateşte kızartın Sıcak servis yapın Dilerseniz patates biber kızartmaları ve sebze sosu garnitür katabilirsiniz |
|
|
|