![]() |
Acem Pilavı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acem Pilavı-Yemek TarifleriAcem Pilavı ![]() Malzemeler : • 3 yemek kaşığı margarin • 500 gram kuzu eti • 2 su bardağı pirinç • 1 adet kuru soğan • 2 adet sivri biber • 2 adet taze soğan • 1 su bardağı bezelye • 3 su bardağı et suyu • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık • Tuz - karabiber Hazırlanışı : Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurunuz ![]() ![]() Dolmalık fıstıklar renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz ![]() ![]() En son olarak içine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuz - karabiberi ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan, pirinçler göz göz olana kadar pişiriniz ![]() Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Acem Pilavı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acem Pilavı-Yemek TarifleriMEKSİKA USULÜ PİRZOLA Malzemeler 4 kalem pirzola Acılı domates sos 1 çay kaşığı Meksika baharatı 1 çay kaşığı kişniş, Tuz, karabiber PİRZOLA TARİFİ Pirzolaları acılı domates sos ve toz kişniş ile bir kaba alıp marine edin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|