ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Acem Pilavı-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=933250)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:09 AM

Acem Pilavı-Yemek Tarifleri
 

Acem Pilavı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler : • 3 yemek kaşığı margarin
• 500 gram kuzu eti
• 2 su bardağı pirinç
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet sivri biber
• 2 adet taze soğan
• 1 su bardağı bezelye
• 3 su bardağı et suyu
• 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
• Tuz - karabiber

Hazırlanışı :

Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız. Kuru soğanı piyazlık doğrayınız. Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayınız.

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurunuz. Etler kavrulunca içine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz.

Dolmalık fıstıklar renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz. Soğanlar renk alınca , içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz.

En son olarak içine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuz - karabiberi ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan, pirinçler göz göz olana kadar pişiriniz.

Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz.


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:10 AM

Acem Pilavı-Yemek Tarifleri
 

MEKSİKA USULÜ PİRZOLA Malzemeler

4 kalem pirzola

Acılı domates sos

1 çay kaşığı Meksika baharatı

1 çay kaşığı kişniş, Tuz, karabiber

PİRZOLA TARİFİ

Pirzolaları acılı domates sos ve toz kişniş ile bir kaba alıp marine edin. 1-2 saat dinlendirip Meksika baharatına bulayın. Izgarada orta ateşte kızartın. Sıcak servis yapın. Dilerseniz patates biber kızartmaları ve sebze sosu garnitür katabilirsiniz



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.