Parça Etli Karnıyarık |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Parça Etli KarnıyarıkParça Etli Karnıyarık 4 kişilik Malzeme: 4 adet patlıcan 30 gr margarin 1/2 kg dana kuşbaşı 2 adet domates 2 adet soğan Tuz Karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Kızartmak İçin : Ayçiçek Yağı Tarifi Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın Soğanları soyup kıyın Tencerede margarini eritip kıyılmış soğanları kavurun Etleri ekleyip sularını bırakıp tekrar çekene kadar kavurun Domatesleri ekleyin Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip tatlandırın Kısık ateşte domatesler iyice sos haline gelene dek pişirmeye devam edin Patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın Kızaran patlıcanları bir fırın tepsisine yerleştirin Orta kısımlarını bir bıçakla yarıp içine etli karışımı doldurun Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin İsteğe göre kızarmış sivribiber ve dilimlenmiş domatesle süsleyin Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
Cevap : Parça Etli Karnıyarık |
|
|
#2 |
|
Gözyaşı
|
Cevap : Parça Etli KarnıyarıkYine patlıcan yemeği süper
__________________
|
|
|
|