ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Parça Etli Karnıyarık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=91130)

Şengül Şirin 08-20-2009 11:08 AM

Parça Etli Karnıyarık
 
1 Eklenti(ler)
Parça Etli Karnıyarık


4 kişilik

Malzeme:

4 adet patlıcan
30 gr margarin
1/2 kg dana kuşbaşı
2 adet domates
2 adet soğan
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber

Kızartmak İçin :

Ayçiçek Yağı

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1250755753
Tarifi
Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Tencerede margarini eritip kıyılmış soğanları kavurun. Etleri ekleyip sularını bırakıp tekrar çekene kadar kavurun. Domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip tatlandırın. Kısık ateşte domatesler iyice sos haline gelene dek pişirmeye devam edin. Patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanları bir fırın tepsisine yerleştirin. Orta kısımlarını bir bıçakla yarıp içine etli karışımı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. İsteğe göre kızarmış sivribiber ve dilimlenmiş domatesle süsleyin. Sıcak servis yapın.

Gözyaşı 08-20-2009 12:17 PM

Cevap : Parça Etli Karnıyarık
 
Yine patlıcan yemeği süper


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.