Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
2011, iftara, pişirsem

İftara Ne Pişirsem 2011

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftara Ne Pişirsem 2011




İftara Ne Pişirsem 2011
Hakkında İftara Ne Pişirsem 2011




İftara Ne Pişirsem

İftar Menünüz İçin Öneriler
İftar Yemekleri

İftara Ne Pişirsem
İftar Menünüz İçin Öneriler
İftar Yemekleri

Ramazan ayına özel, hazırladığımız hafif ve kolay iftar menüsü önerileri, yemek ve tatlı tarifleri
Soğuk Yaz Çorbası



Malzemeler;
1 su bardağı aşurelik buğday
½ kg yoğurt
1 yumurta
½ demet taze nane
Yapılışı;
Buğday haşlanır
Yoğurt yumurtayla pürüzsüz olana kadar çırpılır
Buğdayın suyu süzülmeden çırpılan yoğurt karıştırılarak eklenirEğer kıvamı koyuysa su eklenebilir Bu çorba çok sıvı kıvamlı olmuyor, biraz koyu bir çorba olması gerekiyor
Yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir
Çorba kaynadıktan sonra yıkanmış nane yaprakları eklenir, 2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır, yoğurt kesilmesin diye ½ su bardağı soğuksu çorbaya ilave edilir ve soğumaya bırakılır
Çorba soğuduktan sonra damak tadınıza göre tuzu ilave edilir
Fırında Tavuklu Barbunya



Malzemeler,
Yarım kilo barbunya
2 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram ince dilimlenmiş sucuk
6 adet tavuk baget
6 dilim pastırma
2 adet domates
2 adet sivri biber
4 dilim tost ekmeği
1,5 su bardağı su
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Barbunyayı bol suda 35 dakika haşlayıp süzün
Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Orta büyüklükte tencereye sıvıyağı alıp kızdırın
Soğanları ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun
Tavuk bagetleri ekleyin ve dışları renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin
Sucuğu ve pastırma dilimlerini üçe kesin ve ekleyin, kısa bir süre daha çevirin
Yeşil biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın
Yemeğe ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin
Suyunu koyun ve bir taşım kaynatarak barbunyaları ekleyin
Tuzunu ilave ederek lezzetlendirin
Yemeği 15 dakika kısık ateşte kaynatın
Ocaktan indirdikten sonra yemeği bir fırın kabına alın
Tost ekmeği dilimlerini blenderdan geçirerek çok ufak kırıntılar haline getirin
Bu kırıntıları yemeğin üzerine serpiştirin
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Kayısılı Salata



Malzemeler,
1 kâse kuru kayısı
2 adet domates
Yarım demet roka
Yarım demet kıvırcık
Yarım kâse siyah zeytin
5 dilim tavuk salam
Yarım yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Hazırlanışı,

Tüm sebzeleri yıkayıp sularının süzülmesi için bekletin
Kayısıları sıcak suda yumuşayınca kadar bekletin
Sebze zeytinyağ, tuz ve kayısıları doğrayın ve kâse karıştırın
Tavuk salam ve siyah zeytini üzerine yerleştirin
Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.