ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   İslami Genel Konular (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=324)
-   -   İftara Ne Pişirsem 2011 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=903169)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 09:51 PM

İftara Ne Pişirsem 2011
 

İftara Ne Pişirsem 2011
Hakkında İftara Ne Pişirsem 2011




İftara Ne Pişirsem

İftar Menünüz İçin Öneriler
İftar Yemekleri

İftara Ne Pişirsem
İftar Menünüz İçin Öneriler
İftar Yemekleri

Ramazan ayına özel, hazırladığımız hafif ve kolay iftar menüsü önerileri, yemek ve tatlı tarifleri..
Soğuk Yaz Çorbası

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler;
1 su bardağı aşurelik buğday
½ kg yoğurt
1 yumurta
½ demet taze nane
Yapılışı;
Buğday haşlanır.
Yoğurt yumurtayla pürüzsüz olana kadar çırpılır.
Buğdayın suyu süzülmeden çırpılan yoğurt karıştırılarak eklenir.Eğer kıvamı koyuysa su eklenebilir. Bu çorba çok sıvı kıvamlı olmuyor, biraz koyu bir çorba olması gerekiyor.
Yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
Çorba kaynadıktan sonra yıkanmış nane yaprakları eklenir, 2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır, yoğurt kesilmesin diye ½ su bardağı soğuksu çorbaya ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
Çorba soğuduktan sonra damak tadınıza göre tuzu ilave edilir.
Fırında Tavuklu Barbunya

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler,
Yarım kilo barbunya
2 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram ince dilimlenmiş sucuk
6 adet tavuk baget
6 dilim pastırma
2 adet domates
2 adet sivri biber
4 dilim tost ekmeği
1,5 su bardağı su
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Barbunyayı bol suda 35 dakika haşlayıp süzün.
Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Orta büyüklükte tencereye sıvıyağı alıp kızdırın.
Soğanları ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
Tavuk bagetleri ekleyin ve dışları renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin.
Sucuğu ve pastırma dilimlerini üçe kesin ve ekleyin, kısa bir süre daha çevirin.
Yeşil biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın.
Yemeğe ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin.
Suyunu koyun ve bir taşım kaynatarak barbunyaları ekleyin.
Tuzunu ilave ederek lezzetlendirin.
Yemeği 15 dakika kısık ateşte kaynatın.
Ocaktan indirdikten sonra yemeği bir fırın kabına alın.
Tost ekmeği dilimlerini blenderdan geçirerek çok ufak kırıntılar haline getirin.
Bu kırıntıları yemeğin üzerine serpiştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Kayısılı Salata

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler,
1 kâse kuru kayısı
2 adet domates
Yarım demet roka
Yarım demet kıvırcık
Yarım kâse siyah zeytin
5 dilim tavuk salam
Yarım yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Hazırlanışı,

Tüm sebzeleri yıkayıp sularının süzülmesi için bekletin.
Kayısıları sıcak suda yumuşayınca kadar bekletin.
Sebze zeytinyağ, tuz ve kayısıları doğrayın ve kâse karıştırın.
Tavuk salam ve siyah zeytini üzerine yerleştirin.
Afiyet Olsun




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.