![]() |
Antep Katmeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep KatmeriAntep katmeri malzemeleri 4 su bardağı un Tuz Yarım limon Su Açmak İçin: Sıvı yağ Kaymağı İçin: 3 su bardağı süt 1 su bardağı irmik İç Harcı İçin: Antep fıstığı Toz şeker Üzeri İçin: Urfa sade yağı Un, tuz, yarım limon suyu ve kıvamını alması için biraz su koyup hamuru yoğuruyoruz ![]() Hamuru 20 dakika dinlendirip 5 bezeye ayırıyoruz ![]() ![]() Bezelere ayırdığımız hamurları iyice sıvıyağla yağlıyoruz ![]() ![]() ![]() Ortasına kaymaktan koyuyoruz ![]() ![]() Üzerine urfa yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|