Antep Katmeri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep KatmeriAntep katmeri malzemeleri 4 su bardağı un Tuz Yarım limon Su Açmak İçin: Sıvı yağ Kaymağı İçin: 3 su bardağı süt 1 su bardağı irmik İç Harcı İçin: Antep fıstığı Toz şeker Üzeri İçin: Urfa sade yağı Un, tuz, yarım limon suyu ve kıvamını alması için biraz su koyup hamuru yoğuruyoruz ![]() Hamuru 20 dakika dinlendirip 5 bezeye ayırıyoruz Kaymağı için, süt ve irmiği tencerede pişiriyoruz![]() Bezelere ayırdığımız hamurları iyice sıvıyağla yağlıyoruz Açabildiğimiz kadar ince açıp içine kaymak koyuyoruz Kenarlarından ortaya doğru kapatıyoruz![]() Ortasına kaymaktan koyuyoruz Antep fıstığı ve şeker serpip tekrar kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz![]() Üzerine urfa yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
|
|
|
|