ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Antep Katmeri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=898437)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:20 PM

Antep Katmeri
 


Antep katmeri malzemeleri
4 su bardağı un
Tuz
Yarım limon
Su

Açmak İçin:
Sıvı yağ

Kaymağı İçin:
3 su bardağı süt
1 su bardağı irmik

İç Harcı İçin:
Antep fıstığı
Toz şeker

Üzeri İçin:
Urfa sade yağı

Un, tuz, yarım limon suyu ve kıvamını alması için biraz su koyup hamuru yoğuruyoruz.
Hamuru 20 dakika dinlendirip 5 bezeye ayırıyoruz. Kaymağı için, süt ve irmiği tencerede pişiriyoruz.
Bezelere ayırdığımız hamurları iyice sıvıyağla yağlıyoruz. Açabildiğimiz kadar ince açıp içine kaymak koyuyoruz. Kenarlarından ortaya doğru kapatıyoruz.
Ortasına kaymaktan koyuyoruz. Antep fıstığı ve şeker serpip tekrar kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz.
Üzerine urfa yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.