![]() |
Antep Katmeri
Antep katmeri malzemeleri 4 su bardağı un Tuz Yarım limon Su Açmak İçin: Sıvı yağ Kaymağı İçin: 3 su bardağı süt 1 su bardağı irmik İç Harcı İçin: Antep fıstığı Toz şeker Üzeri İçin: Urfa sade yağı Un, tuz, yarım limon suyu ve kıvamını alması için biraz su koyup hamuru yoğuruyoruz. Hamuru 20 dakika dinlendirip 5 bezeye ayırıyoruz. Kaymağı için, süt ve irmiği tencerede pişiriyoruz. Bezelere ayırdığımız hamurları iyice sıvıyağla yağlıyoruz. Açabildiğimiz kadar ince açıp içine kaymak koyuyoruz. Kenarlarından ortaya doğru kapatıyoruz. Ortasına kaymaktan koyuyoruz. Antep fıstığı ve şeker serpip tekrar kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz. Üzerine urfa yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.