Girit Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Girit Böreği3 adet yufka 250 gram kıyma 1 çay bardağı haşlanmış pirinç 1 adet soğan 1 tutam maydanoz Sıvı yağ Tuz Karabiber Tereyağı Üzeri İçin 2 çorba kaşığı biber püresi 1 çorba kaşığı domates salçası 1 kase yoğurt 1 diş sarımsak Girit böreği tarifi Soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz İyice kavrulunca haşlanmış pirinçleri ekliyoruz![]() İnce doğranmış maydanozu, tuz ve karabiberini ilave edip biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz ![]() Yufkayı 8′e bölüyoruz Yufkaların içine iç harcımızdan koyup sigara böreği şeklinde sarıyoruz Üzerine eritilmiş sıvıyağı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz![]() Piştikten sonra üzerine domates salçası ve biber salçasının karıştırıp sürüyoruz Sarımsaklı yoğurdu böreklerin üzerine döküp servis ediyoruz
|
|
|
|