Antep Fıstıklı Kaşık Helvası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep Fıstıklı Kaşık HelvasıMalzemeler: 125 gr Margarin 3 Su bardağı un 3 su bardağı Şeker 3,5 su bardağı soğuk su 1 çay bardağı antep fıstığı 1) Margarini eritin Fıstık ve unu ilave edip kısık ateşte unun rengi dönüp köpük köpük oluncaya kadar kavurun ( Yaklaşık 1 saat )2) Unun rengi dönüp kokusunu saldığında şekeri ilave edin 5 dakika da şeker ile birlikte kavurun![]() 3) Soğuk suyu ilave edip kapağını kapatıp suyu iyice çekene kadar pişirin ![]() 4) 5- 6 dakika sonra suyunu çektiğinde pilav gibi alt ust edip karıştırın ve 5 dakika kadar dinlendirin ![]() 5) Dinlendikten sonra kaşıkla şekil verip ılık servis edin ![]() AFİYET OLSUN |
|
|
|