![]() |
Hindistan Cevizli Hatay Halkasi. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistan Cevizli Hatay Halkasi.![]() HİNDİSTAN CEVİZLİ HATAY HALKASI 2,5 su b ![]() 2 su b ![]() 50 gr margarin 3 veya 4 yumurta 1 tatlı k ![]() 1 çay k ![]() 1 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() şerbeti için: 3,5 su b ![]() 2,5 su b ![]() 1 dilim limon üzeri için: hindistan cevizi kızartmak için: sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Tencereye suyu ve margarini alıp kaynatın ![]() İçine tuzu ve şekeri de ekleyin ![]() sonra üzerine unu alıp tahta kaşıkla karıştırarak pişirin ![]() bırakın ![]() ![]() En son nişastayı,irmiği ve hindistan cevizini ekleyin ![]() Hamur hazırlanınca krema torbasına doldurun ![]() sıvıyağ ile yağlayın ![]() şeklinde sıkıp soğuk yağa atın ![]() yakıp tatlılarınız altın sarısı olana dek kızartın ![]() hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 5 dakika şerbeti emmesini sağlayın ![]() içinden çıkartıp üzerine hindistan cevizi serperek ılık servis yapın ![]() Tatlımız bir müddet sonra yumuşayacağı için hemen tüketilmesini tavsiye ediyoruz ![]() lezzet ![]() ![]() kullanmak gerekecek ![]() ![]() biz buna hatayda züngül diyoruz |
![]() |
![]() |
|