ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hindistan Cevizli Hatay Halkasi. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=898336)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:37 PM

Hindistan Cevizli Hatay Halkasi.
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

HİNDİSTAN CEVİZLİ HATAY HALKASI

2,5 su b. un

2 su b. su

50 gr margarin

3 veya 4 yumurta

1 tatlı k. tozşeker

1 çay k. tuz

1 çorba k. irmik

1 çorba k. hindistan cevizi

1 çorba k. nişasta

şerbeti için:

3,5 su b. tozşeker

2,5 su b. su

1 dilim limon

üzeri için:

hindistan cevizi

kızartmak için:

sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

Tencereye suyu ve margarini alıp kaynatın.

İçine tuzu ve şekeri de ekleyin.Daha

sonra üzerine unu alıp tahta kaşıkla karıştırarak

pişirin. Hamur toplanınca altını kapatıp soğumaya

bırakın. Soğuyunca tek tek yumurtaları kırarak karıştırın.

En son nişastayı,irmiği ve hindistan cevizini ekleyin.

Hamur hazırlanınca krema torbasına doldurun.Elinizi

sıvıyağ ile yağlayın.Elinizin içine torba ile hamuru halka

şeklinde sıkıp soğuk yağa atın. Tavanız dolunca altını

yakıp tatlılarınız altın sarısı olana dek kızartın.Daha önceden

hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 5 dakika şerbeti

emmesini sağlayın. Daha sonra yumuşamasına fırsat vermeden

içinden çıkartıp üzerine hindistan cevizi serperek ılık servis yapın.

Tatlımız bir müddet sonra yumuşayacağı için hemen tüketilmesini

tavsiye ediyoruz. uzun zaman akıldan ve damaktan çıkmayacak bir

lezzet..İkinci kez tatlıyı kızartmak istedigimiz zaman yağı soğutup

kullanmak gerekecek..

biz buna hatayda züngül diyoruz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.