![]() |
Allah'ın Kullarına Merhameti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah'ın Kullarına MerhametiHiç düşündünü z mü; Hazreti Allah (cc) kullarını ne kadar seviyor, cehenneme gitmemele rini ne kadar istiyor? İsterseni z sözü uzatmadan bir kudsî hadisin hatırlatm asına bir göz atalım, sonra diğer misallere geçebilir iz ![]() Rabbimizi n en çok sevdiği şey nedir, biliyor musunuz? Kudsî hadiste şöyle bildirili yor: – Rabbimiz kulunun işlediği amelleri içinde en çok tevbesini sever ![]() – Neden? – Çünkü tevbe eden kul cehennemd en kurtulur da ondan ![]() ![]() Hatta bir ana, yavrusunu ateşe atmayı nasıl istemezse Rabbimiz de kulunu cehenneme atmayı ondan çok daha fazla istemez ![]() Nitekim bir defasında ashabdan biri bir çocukluk hatırasın ı anlatırke n demişti ki: – Çalılıkta dolaşırke n bulduğum bir kuş yuvasında n yavruları alıp koynuma koymuştum ![]() ![]() Efendimiz (sav)in buna sorusu şöyle oldu: – Bu annenin yavrusuna bu kadar acıması sizi hayrete mi düşürdü? Efendimiz (sav) şunu ilave etti: – Hiç şüpheniz olmasın Allah (cc)ın kullarına acıması bu annenin acımasınd an (kıyas kabul etmeyecek derecede) fazladır ![]() Bir defasında kadının biri çocuğunu kaybetmiş, deli gibi bir oraya bir buraya koşuyor, yavrusunu arıyor, bulduğu yabancı çocukları da bağrına basıp hemen oracıkta emdiriyor du ![]() Kadının bu heyecanın ı gören Efendimiz (sav) yanındaki lere; – Böylesine şefkatli şu kadın hiç yavrusunu ateşe atar mı, diye sordu ![]() – Atmaz! dediler ![]() Efendimiz (sav) de tasdik etti; – Ben de öyle biliyorum, atmaz, dedikten sonra buyurdu ki: – İşte Allah (cc) da bu kadından çok fazla merhametl idir ![]() Evet, evet ![]() Bir yolculukt an dönülüyor du ![]() ![]() – Sen Allah (cc)ın peygamber isin değil mi? Efendimiz (sav) de; – Hiç şüphen olmasın, buyurdu ![]() Bunun üzerine kadın şöyle dedi: – Allah (cc)ın kullarına merhameti bir ananın yavrusuna olan merhameti nden daha çok değil mi? Efendimiz (sav): – Hiç şüphen olmasın öyledir, buyurunca kadın: – Öyle ise bir ana yavrusunu ateşe atmaz, diye sızlandı ![]() Efendimiz (sav)in gözleri yaşardı da buyurdu ki: – Yüce Allah (cc) ancak kendisine isyan edenleri ateşe atar ![]() Demek oluyor ki, Allah (cc) kullarını ateşe atmayı asla istemiyor, sonsuz merhamet ve şefkati ateşi gerektirm iyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|