![]() |
Ulu Kandil'in Aydınlığında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ulu Kandil'in AydınlığındaO yokken, kapkaraydı yeryüzünde cehaletin karanlığı ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgi, adalet ve merhamet terk etmişti yeryüzünü ![]() ![]() Zulm ile âbâd olacaklarını sananlar, başları derde girip, güçlerini aşan olaylar karşısında kaldıklarında; asla ibret almayıp, bu zorlukları önlerine çıkaran yüce kudreti akıllarına bile getirmeden, Yaratan’ın yarattıklarından kendi elleriyle yaptıkları putlara sığınıyorlardı… Kendilerini doğuran ananın da bir kadın olduğunu unutup, dünyaya kız olarak gelen günahsız bebekleri diri-diri toprağa gömerken vicdanlarında bir sızlama duymuyorlardı… Güçsüze hükmeden bir “efendi” olabilmek uğruna, güçlüye onursuzca “uşaklık” etmeyi içlerine sindirebilen yaratıklardan “insanlık” vasıfları çoktan uzaklaşıp gitmişti… O yokken, huzuru yoktu insanların ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra… Sonrasını çorak çöllere düşen ilk yağmur damlasınca bir muştuyla kuşlar duyurdu birbirlerine ![]() ![]() ![]() ![]() O gece gökyüzünün lacivert atlasında çocuk gözlerince ışıl ışıldı yıldızlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derken, yıldızlar son birer kez balkıdıktan ve ay son gücüyle bir kez daha parladıktan sonra; çok geçmeden cihanı aydınlatacak o ulu kandile ihtiram için kandillerini söndürdüler… Melekler gökyüzünde ışıktan kar tanelerince savrulurken, onlarla birlikte “cümle zerrat-ı cihan” hep birlikte ve çağlayan bir coşkuyla haykırdı: “Merhaba ey âsi ümmet melcei! ![]() ![]() Ve âlemlere rahmet olan O Yetimler Güzeli, hiç batmayan bir güneş olarak doğuverdi kapkaranlık kâinatın üzerine… Ey Sonsuz Kudret Sahibi Yüce Yaratan! ![]() ![]() ![]() ŞEFAAT YA RESULALLAH Her lahzada zaman sensin, Şefaat Ya Resulallah! ![]() ![]() Kurtuluşa güman sensin, Sende huzur, sende salah; Şefaat Ya Resulallah! ![]() ![]() Gördük canı açıp teni, Sildik nefsimizden ben’i, Bildik ve anladık; Seni Sevenleri sever Allah; Şefaat Ya Resulallah! ![]() ![]() Sen ey Allah Sevgilisi, Sil gönlümüzdeki isi, Vursun kalbinden İblis’i İman denen özge silah; Şefaat Ya Resulallah! ![]() ![]() Ümmet dediğin de beşer, Sapıtıyor üçer-beşer… Mahşer ne ki? İşte mahşer, Sende umut, sende felah; Şefaat Ya Resulallah! ![]() ![]() Göçtü akıl patır-kütür, Anlamadım esre-ötür, Al beni Mevlâ’ya götür, O’ndan geldim, O’dur İlâh; Şefaat Ya Resulallah! ![]() ![]() Sadettin Kaplan |
![]() |
![]() |
|