Yufka Bohçası |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Yufka BohçasıYUFKA BOHÇASI ![]() Malzemeler: 1 adet yufka 1 kâse haşlanmış et 1 büyük boy küp küp doğranıp haşlanmış patates 1 büyük boy küp küp doğranıp haşlanmış havuç 1 kâse haşlanmış bezelye 1 kâse haşlanmış mantar 1 orta boy kuru soğan 1 çorba kaşı sıvıyağ Beşamel sos için:1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı tereyağı kavrulur Kavrulan unun üzerine 1 su bardağı soğuk süt ilave edilip, sürekli karıştırılarak pişirilir![]() İç harc için: tavaya sıvıyağ ve ince doğranmış soğan alınıp kavrulur Kavrulan soğanların üzerine haşlanmış et, bezelye, patates, havuç, mantar ilave edilip, çok az kavrulur Soğumaya bırakılır![]() Hazırlanması: Orta boy bir kâsenin içine yufka kenarlardan taşacak şekilde koyulur Yufkanın içine iç harcdan istediğiniz miktarda koyup bohça şeklinde kapatın Kâse ile birlikte fırın kabına ters çevirip kâseyi alın Aynı işlemi diğer yufka parçaları bitene kadar tekrarlayın Bir yufkadan yaklaşık 4–5 adet bohça çıkıyor
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|