Taze Bezelye Kayganası |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Taze Bezelye KayganasıTaze Bezelye Kayganası Malzemeler Taze Bezelye (Sultan Bezelye 1/2 kg )Yumurta (1 tane) Mısır Unu (Taze, Mevsimlik 2-3 kaşık 100-150 gram) Sıvıyağ (Kızartacak Kadar 1 çay bardağı) Yapılışı Bezelyenin iplikleri ayıklanır Kaynayan tuzlu suda haşlanıp, Süzülür![]() Üzerine soğuk su dökülür Derince bir kaba 2-3 kaşık mısır unu konur![]() Yumurta kırılır Bezelye boca edilir Iyice karıştırılır Kızdırılmış tavayasıvıyağ konur Bezelyeler tavaya boşaltılıp iyice bastırılır Alt ve üstkızartılır ![]() Not : Bu tür kızartmalar için özel tavalar kullanılır Derin olan butavaların üzerinde kapakları düz biçimli ve tavanın içene geçecek şekilde hazırlanmıştır Yiyecekler bozulmadan rahatlıkla çevrilir *
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|