Etli Fasulye Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Fasulye Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarEtli fasulye salatası Etli fasulye salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 4 kişilik 343 kalori Malzemeler: 400 gram sığır bonfile 30 ml sıvı yağ300 gram patates 300 gram yeşil fasulye 80 gram kırmızı soğan 1 demet maydanoz 50 gram andiv salatası 200 gram kiraz domates 90 ml beyaz şarap sirkesi120 ml zeytinyağı40 gram kapari şeker tuz karabiber Hazırlanışı: Fırını 180oC’de ısıtın Bonfileye tuz, biber ekin Fırına dayanıklı bir tavayı iyice kızdırın, yağı ekleyin ve etlerin her tarafını kuvvetli ateşte kızartın Fırının 2 rafında 15-17 dakika pişirin Eti tavadan çıkarın, alüminyum kağıda sıkıca sarın ve dinlenmeye bırakın![]() Patatesleri kabuklarıyla, 25 dakika tuzlu suda haşlayın, soğuk sudan geçirin ve soyun Fasulyeleri, kaynar tuzlu suda 8 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip süzdürün ve 3 cm büyüklüğünde parçalara kesin![]() Soğanları uzun ince şeritlere doğrayın Maydanoz yapraklarının yarısını ince kıyın, yarısını irice koparın Domatesleri ikiye bölün Yıkanıp kurulanmış andivleri iri parçalara koparın![]() Sirke, tuz, biber, bir tutam şeker ve zeytinyağını karıştırarak sos hazırlayın Kıyılmış maydanoz ve kaparileri ekleyin![]() Bir kasenin içine patatesleri dilimleyin, fasulye, soğan, andiv, domates, ve iri maydanoz yapraklarını sosun 2/3 si ile karıştırıp 20 dakika dinlendirin Eti ince dilimlere kesin, üzerine kalan sosu serpin, salata ile servis yapın
|
|
|
|