Fener Balığı Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fener Balığı Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarFener balığı salatası Fener balığı salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 60 dakika 10 kişilik 272 kalori Malzemeler: 2 adet sarı dolmalık biber 2 adet kırmızı dolmalık biber 5 adet kırmızı küçük acı biber 2-3 diş sarmısak 1/2 adet portakalın kabuğu 2 kilogram temizlenmiş fener balığı 1 adet limonun suyu 150 ml beyaz şarap150 ml zeytinyağıtuz karabiber Hazırlanışı: Dolmalık biberleri dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın Dış kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin ve fırının ızgarasında közleyin![]() Buzdolabı poşetinde 5 dakika bekletin, kabuklarını soyun ve 2-3 cm kalınlığında verev kesin![]() Acı biberleri çekirdekleriyle küçük doğrayın Sarmısağı ince dilimleyin Portakal kabuğunu ince şerit şeklinde kesin![]() Balığı kılçığından ayırın Limon suyu ile ovun, tuz ekin![]() Balığı fırın tepsisinde 160o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 10 dakika pişirin Soğumaya bırakın![]() Bütün biberler, sarmısak, portakal kabuğu, şarap, yağ ve 100 ml suyu büyükçe bir kapta karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın![]() Balık filelerini, 1 cm kalınlığında verev kesin Sos ile karıştırın Üstü kapalı olarak bir gece buzdolabında bekletin
|
|
|
|