ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Fener Balığı Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=782175)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:35 PM

Fener Balığı Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
 
Fener balığı salatası
Fener balığı salatası Salatalar & Mezeler & Soslar

Hazırlama süresi 60 dakika
10 kişilik
272 kalori Malzemeler:

2 adet sarı dolmalık biber
2 adet kırmızı dolmalık biber
5 adet kırmızı küçük acı biber
2-3 diş sarmısak
1/2 adet portakalın kabuğu
2 kilogram temizlenmiş fener balığı
1 adet limonun suyu
150 ml. beyaz şarap
150 ml. zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Dolmalık biberleri dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Dış kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin ve fırının ızgarasında közleyin.
Buzdolabı poşetinde 5 dakika bekletin, kabuklarını soyun ve 2-3 cm. kalınlığında verev kesin.
Acı biberleri çekirdekleriyle küçük doğrayın. Sarmısağı ince dilimleyin. Portakal kabuğunu ince şerit şeklinde kesin.
Balığı kılçığından ayırın. Limon suyu ile ovun, tuz ekin.
Balığı fırın tepsisinde 160o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Bütün biberler, sarmısak, portakal kabuğu, şarap, yağ ve 100 ml. suyu büyükçe bir kapta karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Balık filelerini, 1 cm. kalınlığında verev kesin. Sos ile karıştırın. Üstü kapalı olarak bir gece buzdolabında bekletin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.