![]() |
Fener Balığı Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Fener balığı salatası
Fener balığı salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 60 dakika 10 kişilik 272 kalori Malzemeler: 2 adet sarı dolmalık biber 2 adet kırmızı dolmalık biber 5 adet kırmızı küçük acı biber 2-3 diş sarmısak 1/2 adet portakalın kabuğu 2 kilogram temizlenmiş fener balığı 1 adet limonun suyu 150 ml. beyaz şarap 150 ml. zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Dolmalık biberleri dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Dış kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin ve fırının ızgarasında közleyin. Buzdolabı poşetinde 5 dakika bekletin, kabuklarını soyun ve 2-3 cm. kalınlığında verev kesin. Acı biberleri çekirdekleriyle küçük doğrayın. Sarmısağı ince dilimleyin. Portakal kabuğunu ince şerit şeklinde kesin. Balığı kılçığından ayırın. Limon suyu ile ovun, tuz ekin. Balığı fırın tepsisinde 160o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Bütün biberler, sarmısak, portakal kabuğu, şarap, yağ ve 100 ml. suyu büyükçe bir kapta karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Balık filelerini, 1 cm. kalınlığında verev kesin. Sos ile karıştırın. Üstü kapalı olarak bir gece buzdolabında bekletin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.