![]() |
Balık Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarBalık salatası Balık salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 1 saat 20 kişilik Malzemeler: 6 adet yumurta 2 yemek kaşığı limon sirkesi 3 yemek kaşığı zeytinyağı 400 gram kırmızı soğan 500 gram patates 10 adet ançuez salatası 200 gram krema 1 demet dereotu 1/2 demet taze soğanın yeşil ucu 250 gram mayonez 400 gram orta boy salatalık turşusu 100 gram kapari tuz karabiber Hazırlanışı: Yumurtaları katı pişirin, soğuk sudan geçirin, soyun ve küb şeklinde kesin ![]() ![]() Patates küblerini tuz, karabiber, sirke ve zeytinyağı ile karıştırıp üstü örtülü olarak bir kenarda bekletin ![]() ![]() Balık filetolarını süzüp verevine ikiye bölün ![]() ![]() Dereotunu ve taze soğanın yeşil uçlarını ince kıyın ![]() ![]() Soğanların yarısını büyük bir servis tabağına yayın ![]() ![]() Yumurtanın yarısını üzerlerine serpin ![]() ![]() ![]() Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın ![]() ![]() Ayırdığınız malzemeler ile süsleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|