Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bolonez, hazırlanışı, malzemesi, mezeler, salatalar, sos, soslar, tarifi, yapılışı

Bolonez Sos Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Salatalar & Mezeler & Soslar

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bolonez Sos Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Salatalar & Mezeler & Soslar




Bolonez Sos Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Salatalar & Mezeler & Soslar
BOLONEZ SOS

Malzemesi :
100 gr yağ
200 gr ince kıyılmış soğan
4 diş sarımsak
750 gr yağsız sığır veya dana kıyması
400 gr konkase domates
4 adet çarliston biber (ince dilimlenmiş)
45 ml domates suyu
1 adet defne yaprağı
taze çekilmiş karabiber
tuz

Hazırlanışı :
Yağı bir tencerede eritin Yağ kızınca soğanı, sarmısağı ve kıymayı ilave edip 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun Konkase domates ve çarliston biberleri de katarak bir taşım kaynatın Ateşi kısın 15 dakika daha pişirip, içine tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edin Domates sosunu katın Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın

Bu sos spagetti, ravyoli ve benzeri hamurişleri ile servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.