![]() |
Bolonez Sos Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Salatalar & Mezeler & Soslar
Bolonez Sos Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Salatalar & Mezeler & Soslar BOLONEZ SOS Malzemesi : 100 gr. yağ 200 gr. ince kıyılmış soğan 4 diş sarımsak 750 gr. yağsız sığır veya dana kıyması 400 gr. konkase domates 4 adet çarliston biber (ince dilimlenmiş) 45 ml. domates suyu 1 adet defne yaprağı taze çekilmiş karabiber tuz Hazırlanışı : Yağı bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanı, sarmısağı ve kıymayı ilave edip 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Konkase domates ve çarliston biberleri de katarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısın 15 dakika daha pişirip, içine tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edin. Domates sosunu katın. Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın. Bu sos spagetti, ravyoli ve benzeri hamurişleri ile servis edilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.