Bezelye Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelye Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarBezelye salatası Bezelye salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 55 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram sultani bezelye 250 gram havuç 250 gram alabaş 250 gram arpacık soğanı 250 gram beyaz ve yeşil kuşkonmaz 100 ml zeytinyağı2 diş sarmısak 1 demet fesleğen 1 yemek kaşığı toz şeker 4-6 yemek kaşığı sirke tuz karabiber Hazırlanışı: Havuçları ayıklayın Alabaşı soyun ve elma dilimler gibi dilimleyin Soğanları soyun![]() Sultani bezelyelerin yanlarındaki kılçıklı kısımları alın Beyaz kuşkonmazı tepe kısmına kadar, yeşil kuşkonmazın ise sadece 1/3lik alt kısmını soyun Kart uçları kesin Her ikisini de 5 cm lik verev parçalara kesin Sarmısakları ezin![]() Soğanları ve sarmısağı kızgın yağda ve hafifçe kavurun ![]() Havuç, beyaz kuşkonmaz ve alabaşı ilave edin Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırıp, pembeleştirin Kapağını kapatıp 12-15 dakika pişirin![]() 6 dakikada yeşil kuşkonmazları, 2 dakika sonra sultani bezelyeleri katın Ara sıra karıştırın![]() Fesleğenden birkaç yaprak ayırıp kalanları ince kıyın ve salataya katıp soğuyunca üzerine sirke gezdirip servis yapın
|
|
|
|