Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, mezeler, rokalı, salata, salatalar, soslar

Elmalı Rokalı Salata Salatalar & Mezeler & Soslar

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Rokalı Salata Salatalar & Mezeler & Soslar



Elmalı rokalı salata
Elmalı rokalı salata Salatalar & Mezeler & Soslar

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

500 gram elma
350 gram mantar
1-2 demet roka
50 gram ceviz
2 adet taze soğan
90 ml limon suyu
90 ml zeytinyağı
15 gram bal
10 gram hardal
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Salatanın sosu için, limon suyu, bal, hardal, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırın
Taze soğanı temizleyin, beyaz kısımlarını küçük küp şeklinde doğrayıp sosa katın Yeşil kısımlarını ince halka şeklinde doğrayın
Elmaları dörde bölün, çekirdeklerini çıkartın Verev şeklinde kesin ve hazırladığınız sosa ilave edin
Cevizleri iri kıyın
Mantarları temizleyin, saplarını kesin, ince dilimleyin
Rokaları yıkayın, süzün ve irice doğrayın
Doğranmış rokaları ve ince dilimlenmiş mantarları, içine elmaları eklediğiniz sosla karıştırın
Salatanın üzerine yeşil soğan ve ceviz serpiştirip servis yapın
Kansızlığa karşı oldukça etkili olan rokanın, karaciğer ve böbreklere çok faydalı olduğu biliniyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.