|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
karnabahar, mezeler, salatalar, salatası, soslar |
![]() |
Karnabahar Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnabahar Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarKarnabahar salatası Karnabahar salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 90 dk 4 kişilik Malzemeler: 450 gram karnabahar 250 gram soğan 100 gram mürdüm eriği 30 gram arpacık soğan 15 ml ![]() 25 ml ![]() 60 ml ![]() 100 gram marul 50 gram frize salatası 1 adet elma 1 adet limon 15 gram acı toz biber sıvıyağ Hazırlanışı: Erikleri yıkayın ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ![]() Arpacık soğanlarını küçük küp şeklinde doğrayın ![]() Erik, soğan ve sirkeyi tavada 1 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın ![]() Bütün malzemeyi 45 ml ![]() ![]() Salataları yıkayıp, sularını süzün ![]() Karnabaharın çiçeklerini ayırın ve kaynar tuzlu suda 4 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın ![]() Soğanları halka şeklinde doğrayın ![]() Elmaları yıkayıp,12 dilime kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Soğan halkalarını unlu toz biber karışımına bulayın, fazlasını silkeleyin ve kızgın yağda kızartıp kağıt havluya alın ![]() Elmaları süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Salataları karnabahar,elma ve bir miktar sosla karıştırıp salata tabağına yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|