|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
karnabaharlı, mezeler, salata, salatalar, soslar |
![]() |
Karnabaharlı Salata Salatalar & Mezeler & Soslar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karnabaharlı Salata Salatalar & Mezeler & SoslarKarnabaharlı salata Karnabaharlı salata Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 490 kalori Malzemeler: 3 adet göbek salata 1 adet küçük soğan 2 diş sarmısak 40 gram parmesan 100 gram mayonez 120 ml ![]() 1 tatlı kaşığı hardal 2 yemek kaşığı limon 1 adet karnabahar 4 yemek kaşığı zeytinyağı 30 gram ayçekirdeği içi 1 adet sandöviç ekmeği 1/2 demet maydanoz tuz karabiber muskat (taze çekilmiş) toz kırmızı biber Hazırlanışı: Salata göbeklerinin dış yapraklarını çıkartıp atın ![]() ![]() Soğanı soyduktan sonra ince kıyın ![]() ![]() ![]() Mayonez, süt, parmesan, sarmısak, soğan ve hardalı sos kıvamında karıştırın ![]() Tuz, limon suyu ve toz kırmızıbiber ile tadlandırın ![]() Karnabaharı temizleyin, küçük tomurcuklarına ayırın ![]() ![]() Sonuncu dakikada ayçekirdeği içini ilave edip birlikte kavurun ![]() ![]() Sandöviç ekmeğini ince ince dilimleyin ![]() ![]() 2 yemek kaşığı yağı bir tavada ısıtın, ekmek ve sarmısağı içinde kavurun ![]() Salataları tabaklara yerleştirin, üzerine sosu gezdirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|