![]() |
Karnabaharlı Salata Salatalar & Mezeler & Soslar
Karnabaharlı salata
Karnabaharlı salata Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik 490 kalori Malzemeler: 3 adet göbek salata 1 adet küçük soğan 2 diş sarmısak 40 gram parmesan 100 gram mayonez 120 ml. süt 1 tatlı kaşığı hardal 2 yemek kaşığı limon 1 adet karnabahar 4 yemek kaşığı zeytinyağı 30 gram ayçekirdeği içi 1 adet sandöviç ekmeği 1/2 demet maydanoz tuz karabiber muskat (taze çekilmiş) toz kırmızı biber Hazırlanışı: Salata göbeklerinin dış yapraklarını çıkartıp atın. Salataları dipleri bitişik kalacak şekilde dörde bölün, yıkayın. Soğanı soyduktan sonra ince kıyın. 1 diş sarmısağı soyup dövün. Parmesanı ince rendeleyin. Mayonez, süt, parmesan, sarmısak, soğan ve hardalı sos kıvamında karıştırın. Tuz, limon suyu ve toz kırmızıbiber ile tadlandırın. Karnabaharı temizleyin, küçük tomurcuklarına ayırın. 2 yemek kaşığı yağı bir tavada ısıtıp karnabaharı orta ateşte 10 dakika kavurun. Sonuncu dakikada ayçekirdeği içini ilave edip birlikte kavurun. Tuz, karabiber, muskat katın. Sandöviç ekmeğini ince ince dilimleyin. 1 diş sarmısağı soyup ince ince kıyın. 2 yemek kaşığı yağı bir tavada ısıtın, ekmek ve sarmısağı içinde kavurun. Salataları tabaklara yerleştirin, üzerine sosu gezdirin. Ekmekleri irice parçalayın, salatanın üzerine dağıtın. Karnabaharları ilave edin, maydanoz yaprakları ile süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.