|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| balkabaklı, hazırlanışı, körili, malzemesi, mercimek, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Balkabaklı Körili Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı Körili Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiBalkabaklı körili mercimek Balkabaklı körili mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram çekirdeksiz ve kabuksuzbalkabağı 300 gram havuç 5 yemek kaşığı sıvıyağ 300 ml beyaz şarap300 ml sebze suyu150 gram kırmızı mercimek 2-4 yemek kaşığı köri 3-4 yemek kaşığı beyaz sirke 1 demet taze soğan 1 yemek kaşığı çörekotu 1 yemek kaşığı susam kimyon tuz beyaz karabiber Hazırlanışı: Balkabağını 1 cm eninde doğrayın Havucu soyup 1 cm eninde doğrayın Bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvıyağı ısıtın Balkabağı ve havucu ilave edin, birkaç dakika çevirin Beyaz şarap ve sebze suyunu katın Mercimekle havucu da katıp orta ateşte 20 dakika pişmeye bırakın Tuz, beyazbiber, sirkeyi ekleyin![]() Taze soğanları temizleyin Sadece açık yeşil ve beyaz kısımlarını 2 cm boyunda parçalara bölün Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağı ısıtın Taze soğanları çörekotu, susam ve kimyon tohumu ile 3 dakika kavurun Mercimeklere ilave edip servis yapın
|
|
|
|