Armutlu Lakerda |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu LakerdaArmutlu lakerda Armutlu lakerda Hazırlama süresi 15 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 adet kereviz sapı 4 adet armut 1 adet limon 200 gram lakerda 1 yemek kaşığı tane karabiber(kıyılmış) 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı balzamik sirke 1 tatlı kaşığı acı hardal tuz karabiber Hazırlanışı: Lakerdayı verevine, ince dilimlere kesin, geniş bir tabağa dizin Üzerine 1/2 limonun suyunu gezdirin Alüminyum folyoyla kapatıp buzdolabına kaldırın![]() Kereviz saplarını ayıklayıp yıkayın Birkaç yaprağını ayırıp kalanını ince ince doğrayın![]() Armutları soyup kararmaması için üzerine 1/2 limonun suyunu gezdirin ![]() Sos için sıvı yağ, sirke, hardal, tuz ve karabiberi iyice karıştırın Servis tabağına armut ve kerevizleri koyun Lakerdaları dolaptan çıkarıp üzerlerine karabiber serpin, servis tabağına paylaştırın![]() Son olarak hazırladığınız sosu ilave edin, ayırdığınız kereviz yapraklarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|
|