![]() |
Armutlu Lakerda
Armutlu lakerda
Armutlu lakerda Hazırlama süresi 15 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 adet kereviz sapı 4 adet armut 1 adet limon 200 gram lakerda 1 yemek kaşığı tane karabiber(kıyılmış) 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı balzamik sirke 1 tatlı kaşığı acı hardal tuz karabiber Hazırlanışı: Lakerdayı verevine, ince dilimlere kesin, geniş bir tabağa dizin. Üzerine 1/2 limonun suyunu gezdirin. Alüminyum folyoyla kapatıp buzdolabına kaldırın. Kereviz saplarını ayıklayıp yıkayın. Birkaç yaprağını ayırıp kalanını ince ince doğrayın. Armutları soyup kararmaması için üzerine 1/2 limonun suyunu gezdirin. Sos için sıvı yağ, sirke, hardal, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Servis tabağına armut ve kerevizleri koyun. Lakerdaları dolaptan çıkarıp üzerlerine karabiber serpin, servis tabağına paylaştırın. Son olarak hazırladığınız sosu ilave edin, ayırdığınız kereviz yapraklarıyla süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.