|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, köftesi, malzem, mantar, patates, salatasıyla, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Patates Salatasıyla Mantar Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzem |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Salatasıyla Mantar Köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemPatates salatasıyla mantar köftesi Patates salatasıyla mantar köftesi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzem Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 800 gram taze patates 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu 2 adet soğan 250 gram havuç 250 ml sebze suyu1 tatlı kaşığı şeker 3-4 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi 1-2 tatlı kaşığı acı hardal 4 yemek kaşığı ayçiçekyağı 250 gram lahana 1 sap pırasa 400 gram mantar 250 gram yoğurt 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı susam tohumu 80 gram galeta unu 1 demet tere karabiber Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan kimyon tohumu ile birlikte tuzlu kaynar suda üzeri kapalı olarak bir taşım kaynatın 15-20 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakın![]() Bu arada soğanları soyup ince kıyın Havuçları soyup uzunlamasına dörde bölün Dörde böldüğünüz parçaları 1/2 cm kalınlığında dilimleyin Sebze suyunu şeker ile bir taşım kaynatın Soğan ve havucu katıp 5 dakika kısık ateşte pişirin Sirke, hardal, tuz ve karabiber ilave edin Yağı katın Patateslerin suyunu süzün, buharının uçmasını bekledikten sonra kabuklarını soyun Patatesleri 8e bölün, hemen hardallı karışıma bulayın![]() Lahanayı temizleyip sap kısmını atın 1 cm eninde şerit şerit doğrayın Tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayın Lahanayı sudan çıkarın (suyu atmayın), soğuk sudan geçirip süzün Patates ile harmanlayıp bir kenarda bekletin![]() Pırasayı temizleyin, uzunlamasına yarıya bölün 1/2 cm eninde dilimleyin Lahanayı haşladığınız suda 1 dakika haşlayın Hemen soğuk sudan geçirip süzün 2 parça kağıt mutfak havlusu arasında suyunu alın Mantarları temizleyip ince kıyın Pırasa, yoğurt, yumurta, susam, galeta unu, tuz, karabiber ile karıştırıp yoğurun![]() Ellerinizi ıslatın Pırasalı harçtan parçalar koparıp 16 yassı köfte hazırlayın Yağlı kağıt ile kaplanmış bir tepsiye dizin Önceden 225ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 20-25 dakika fırınlayın Tereyi ince kıyıp patates salatası ile karıştırın Salatayı mantar köftesinin yanında servis yapın
|
|
|
|